Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.

Gyakori kérdések

Az alábbiakban webáruházunk működésével és speciálisnak mondható termékkörünkkel kapcsolatos kérdések kerülnek megválaszolásra. Igyekszünk minden gyakran felmerülő kérdésre válasszal szolgálni.

 

Mit lehet itt vásárolni?
 

Ezt a webáruházat kifejezetten egy speciális vásárlói igény kiszolgálására hoztuk létre. Egyre többen keresnek anyagi vagy kényelmi megfontolásból olyan zárbetéteket és lakatokat melyek egységesen ugyanazzal a kulccsal működnek. Ez a webáruház olyan speciális kialakítást kapott, amely lehetővé teszi Önnek, hogy saját igényei alapján állítsa össze azonos kulccsal működő zárrendszerét. 

 

Ön határozhatja meg szabadon:

 • A zárrendszer alapjául szolgáló zárbetét típusát
 • A zárbetétek változatát (egy rendszerben különböző változatok is lehetnek)
 • A zárbetétek méretét (egy rendszerben különböző méretek is lehetnek)
 •  A zárbetétek darabszámát
 • A lakatok darabszámát
 • A „mindent nyitó kulcs” mennyiségét

Az összeállítás közben folyamatosan figyelemmel kísérheti a zárrendszer árának alakulását, néhány kattintással - összehasonlítás végett - több típusból is egyszerűen összeállítható a rendszer. Az összeállítást követően az adatok megadásával megrendelhető az összeállítás, melyet néhány napon belül futárszolgálat útján kézbesítünk.


1 db zárbetétet vagy lakatot szeretnék vásárolni. Lehetséges ez?

 

Nem lehetséges. Webáruházunk speciális működésű, az árak, a kiegészítő szolgáltatások mind-mind azonos kulccsal működő zárbetétek és lakatok értékesítéséhez lettek kialakítva.

Vissza a tartalomjegyzékhez


Kulcsmennyiség - miért "csak" annyi?

 

Az egyik leggyakoribb kérdés ez. Technológiai okok miatt minden zárrendszer típus esetén a zárrendszer egészéhez annyi kulcs jár mint amennyi egyetlen eleméhez is tartozna. Tipikusan ez 3, 4 vagy 5 db. Amennyiben végiggondolja, ez semmilyen "veszteséget" nem jelent, mivel így is ugyanannyi embernek tud kulcsot adni mintha mindegyik külön-külön kulccsal rendelkezne, csak így sokkal egyszerűbb. Természetesen a gyárilag hozzátartozó mennyiségen felül az összeállítási folyamat során (kulcs hozzáadása lépés) további kulcsokat is rendelhet.

A zárrendszer készítés technológiája: a Megrendelőnek szükséges számú gyárilag különböző kulccsal rendelkező zárbetétből kiindúlva, az egyik zárbetét kulcsaihoz átprogramozzuk az összes többi zárbetétet. A folyamat végén az átprogramozott zárbetétek kulcsai nem lesznek tovább használhatóak. 

 Vissza a tartalomjegyzékhez


Utánrendelhető, vagy bővíthető a rendszer?

 

Természetesen igen. Cégünk foglalkozik már meglévő azonos zárlatú zárrendszerek bővítésével is, így a tőlünk rendelt zárrendszerek is egyszerűen bővíthetőek. A bővítés tárgya lehet a típus bármely elérhető eleme, tehát zárbetét, lakat vagy akár kulcs is. Fontos, hogy az uánrendelt elemek esetén semmilyen extra költség nem merül fel, a termékért az oldalunkon látható aktuális ár fizetendő.

A bővítés lebonyolításának két változata lehetséges, az adott típus dönti el, hogy éppen melyik út a járható.

I. utánrendelés mintakulcs alapján. Ekkor postai úton eljuttat hozzánk egy - lehetőleg eredeti - kulcsot, amely alapján elkészítjük a további zárrendszer elemeket. Jellemzően ez az út járható a következő típusoknál:

 • Elzett 751-757
 • Iseo F5
 • Roto S6
 • Titan (VBH, Euro-Elzett) K1
 
II. utánrendelés kódkártya fotója alapján. Ekkor e-mailben elküldi számunkra a kódkártya fotózott vagy szkennelt képét, a rajta található kódszám alapján készítjük el a szükséges zárrendszer elemeket. Jellemzően ez az út járható a következő típusoknál:
 • Abus D6
 • Abus D10
 • Abus X14
 • Abus Wavy Line Pro
 • Tokoz Pro 300
 • Tokoz Pro 400
 • Tokoz lakatok
 • Titan K5
 • Titan K66 (B2)
A II. lehetőség utánrendelési módját a végletekig leegyszerüsítettük. Keresse a menürendszerben a "Rendelés kódkártya alapján" lehetőséget.

 Vissza a tartalomjegyzékhez


Egyazon rendszerbe lehet egyszerre pl. Abus és Titan? 

 

Nem lehet. Minden zárrendszer kizárólag azokból az elemekből épülhet fel amit az adott zárrendszer oldalán lehetőségként felkínáltunk.

 Vissza a tartalomjegyzékhez


Mi történik, ha elhagyom a "mindent nyitó" kulcsot?

 

A szituáción az, hogy azonos kulccsal működő zárrendszert használ nem változtat semmit, hiszen ha külön kulcs lenne minden ajtajához akkor azokat valószínűleg ugyanazon a kulcscsomón tartva együtt hagyta volna el. A különbség az, (a kényelmen túl) hogy azonos zárlatú zárrendszer esetén az elemek biztosan egyazon típusból készültek, így azok mindegyikét visszajuttatva hozzánk átkódolhatók teljesen új kulcsokhoz és kódkártyához. Az átkódolás költsége csak töredéke az új zárrendszer árának. A lehetőségről érdeklődjön elérhetőségeinken.


 

Önöké az 1kulcs_pont_hu webáruház is, mi történik ha onnan is vásárolnék?

 

Először egy pár szó, hogy miért van több webáruházunk. Elsőként az 1kulcs_pont_hu webáruházat nyitottuk meg 2009-ben. Üzemeltetése során egyre több megkeresés érkezett azonos zárlatú zárrendszerekkel kapcsolatosan, ezért számos módon próbáltuk kialakítani annak rendelési lehetőségét az 1kulcs_pont_hu oldalon. Ezek a próbálkozások rendre félreértésekhez vezettek, így elkészítettük jelenlegi speciális kialakítása mellett az azonoskulcs.hu áruházunkat is.

 

Amennyiben mindkét webáruházunkból rendelne akkor két lehetőség van:

1. leadja mindkét webáruházunkban a rendelését és a megjegyzés rovatban feltünteti, hogy a másikba is rendelt, vagy rendelni kíván.

2. az azonoskulcs.hu webáruházban leadja a rendelését és a megjegyzés rovatban feltünteti, hogy mit vásárolna az 1kulcs_pont_hu webáruházunkból.

 

Fontos, hogy a rendelt tételek összevonásra kerülnek, egy csomagban kerülnek kiszállításra, és a szállítási díj az összértékük alapján kerül felszámolásra, vagy éppen elengedésre.

Vissza a tartalomjegyzékhez

 


Képgaléria

Honlap készítés