Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.

Zárbetét változatok

Kínálatunkban a zárbetétek különböző kivitelekben is elérhetőek, ezen az oldalon a kiviteleket úgy általában, valamint előnyeiket és hátrányaikat igyekszünk bemutatni, s ezáltal megkönnyíteni a választást.


zárbetét kivitelek, típusok, típus Normál zárbetét zárbetét kivitelek, típusok, típus Gombos zárbetét
zárbetét kivitelek, típusok, típus Vészfunkciós zárbetét zárbetét kivitelek, típusok, típus Törésvédett zárbetét
zárbetét kivitelek, típusok, típus Fogaskerekes zárbetét, avagy hevederzár betét zárbetét kivitelek, típusok, típus Felsőzár betét
zárbetét kivitelek, típusok, típus Félbetét

Normál zárbetét

A használatban lévő zárbetétek túlnyomó többsége ebbe a kivitelbe sorolható. Mindkét oldalról kulccsal működnek. Előnyük, hogy minden típusból ezek ára a legkedvezőbb, hátrányuknak annyi említhető, hogy amennyiben a zárbetétben belülről benne van a kulcs, akkor kívülről nem lehet kinyitni az ajtót. Valószínüleg az Ön zárbetétje is ilyen! Zárjavító partnereink elmondása alapján gyakran hívják őket belül maradt kulcs okán, mert pl. a huzat becsapta az ajtót s ilyenkor a folyosón fagyoskodnak a kulccsal a kezükben, de arra is gyakran van példa (sajnos), hogy a lakásban rosszul lesz valaki, s a segítség a zárbetétben belül lévő kulcs miatt nem tud bejutni, hiába van kulcs náluk.

Az oldal tetejére.

Gombos zárbetét

Ezek a zárbetét kivitelek már kiküszöbölik a normál zárbetétnél ismertetett problémát, mégpedig úgy, hogy belülről kulcs helyett egy esztétikusan kidolgozott forgatógomb elforgatásával lehet az ajtót nyitni és zárni. A gombot gyakorlatilag a kulcs helyett használjuk. Előnye így, hogy kényelmes belülről a mindennapi használat, valamint a kulcs nem maradhat a zárbetétben. A gombot bármilyen állásban hagyja, kívülről kulccsal szabad a bejutás. A gombos zárbetétet előszeretettel alkalmazzák olyan helyeken ahol kívül is kilincs van, mert azt ugyebár mindig rá kell "fordítani". Gombos zárbetéteket olyan ajtókban amely üvegfelülettel rendelkezik, TILOS alkalmazni!

Az oldal tetejére.

Vészfunkciós zárbetét

Ezek a zárbetét kivitelek is a normál zárbetétnél ismertetett problémát küszöbölik ki, de ezek belülről is kulccsal működnek. A belül maradt kulcs problémáját belső speciáis kialakításukkal oldják meg, ugyanis a benne lévő "dupla kuplung" akkor is lehetővé tesz a nyitást, ha a másik oldalról benne a kulcs a zárbetétben. Mivel itt belül is kulcsot használunk, így általa az üvegfelülettel rendelkező ajtók esetén is megoldható a belül maradt kulcs problémája. A szolgáltatást pánik funkció, vésznyitó funkció néven is ismerheti.

Az oldal tetejére.

Törésvédett zárbetét

Magyarországon a "zárbetét törés vagy zártörés" néven ismert betörési mód a leggyakoribb. A törésvédett zárbetétek a kialakításukkal állnak a módszer útjába, ugyanis gyártásuk során nemesacél erősítést kapnak hagyományosan leggyengébb pontjukon, a rögzítő furatnál. Más gyártók, szándékosan máshol gyengítik meg a zárbetét házát, így törési kísérlet esetén meghatározott ponton törik el a zárbetét, de ezzel a betörő még nem került közelebb céljához. A lényeg, hogy általuk a zártörés mint lehetőség, kizárható. A törésvédelem minden gyártónál csak a magas biztonságú zárbetéteknél elérhető, így kijelenthető, hogy a törésvédett zárbetétek az egyéb betörési módok ellen is fokozottan védettek.

Az oldal tetejére.

Fogaskerekes zárbetét, avagy hevederzár betét

A fogaskerekes zárbetétek onnan kapták nevüket, hogy a kulcs elforgatása egy fogaskerék elfordulását eredményezi. A kivitelt elsősorban hevederzárakban alkalmazzák, de egyre gyakrabban találkozunk velük egyes kulcsemelésés zárakban. Ezeknél a zárbetéteknél a méret mellett a fogaskerék két adatára is szükség van, mégpedig az átmérőjükre, valamint a fogainak a számára. Áruházunkban típusfüggően 6 különböző fogaskereket is be tudunk építeni, valamint a zárbetétek teljes méretválasztéka rendelkezésre áll, így könnyedén kiszolgálható pl. 40x55 fogaskerekes zárbetét. Áruházunkban mint hevederzár betét keresse ezt a kivitelt.

Az oldal tetejére.

Felsőzár betét

A felsőzár betéteket ún. ráfordítós pótzárakban alkalmazzák. A zárbetét alapjában kör alakú előlappal rendelkezik, másik oldalán egy az ajtó vastagságához szabható lapos fém alkatrész áll ki belőle, amely összeköti az ajtó belső oldalára szerelt zártesttel. A felsőzár betétek külön kategóriában találhatóak áruházunkban.

Az oldal tetejére.

Félbetét

Ezek az általában 10x30-as méretek elsősorban billenős garázsajtókban, néha páncél és lemezszekrényekben fordulnak elő. Csak egyik oldalukon van kulcsnyílás. Nevük találó, tényleg úgy néznek mint egy félbevágott zárbetét. Áruházunkban 10x35, 10x40, 10x45, 10x50 méretek is megtalálhatóak, kérésre hosszabb méretek is beszerezhetőek.

Az oldal tetejére.

A cikk forrása : http://1kulcs.hu/zarbetet_valtozatok_bemutatasa

Honlap készítés