Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.

Törésvédelem

A bűnügyi statisztikák szerint a betörők által használt módszerek közül a zártörés nevezhető a leggyakoribbnak. Ennek két oka van, az egyik, hogy gyorsan véghez vihető, a másik, hogy szinte hangtalan az elvégzése. A védekezés ellene többféleképpen is megvalósítható, az alábbiakban a zárbetét gyártók által kifejlesztett mérnöki megoldásokat mutatjuk be.

 

Acél zárbetét gerinc, avagy törésvédő híd:

Az ilyen védelemmel ellátott hengerzárakban a gyártáskor megerősítik a tolókavivő (forgórész) alatti területet. Ez az erősítés egy nagyszilárdságú acél elem beépítését jelenti olyan módon, hogy az a zárbetét két felét masszívan összefogja. Ezen típusoknál a zárbetét rögzítésére szolgáló csavar rendszerint ebbe az acél elembe kerül betekerésre így fokozva az ellenállást. Kínálatunkban a Tokoz Pro 300 és 400 típusok rendelkeznek a törésvédelem ezen módjával.

 

 

törött zárbetét

Szándékos gyengítés

Ez a védelem kínálatunkban a Titan K5 típusra és annak változataira jellemző. Gyártáskor szándékosan meggyengítik a széleit, így a betörő által hozzáférhető zárbetét rész betörési kísérletkor egyszerűen letörik. Az ajtóban maradt cilinder részt már nem tudja megfogni újbóli próbálkozáshoz. Látható, hogy a megmaradó rész továbbra is védett marad letapogatás felfúrás módszerek ellen. Nagyon fontos, hogy a tulajdonos saját kulcsával továbbra is ki tudja nyitni a zárbetétet. 

 

 

zártörés védelem bevágással, break secure
Honlap készítés